Andere Tijden, Corona update

Het coronavirus heeft een grote impact op iedereen. Het zijn ongekende en onzekere tijden, vooral voor flexwerkers. Op dit moment heeft jouw gezondheid en de gezondheid van onze klanten de hoogste prioriteit. Heb je vragen of zijn er situaties onduidelijk? Neem dan contact op met jouw contactpersoon. Wij zijn beschikbaar om je te helpen!

Het coronavirus heeft een grote impact op iedereen. Het zijn ongekende en onzekere tijden, vooral voor flexwerkers. Op dit moment heeft jouw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers en klanten de hoogste prioriteit. Preventief gedrag en het volgen van de richtlijnen van onze overheid is van groot belang. Dit geldt voor alle plaatsen, dus ook in het huis waar je woont, in de auto’s van EG Personeelsdiensten, de werkplekken bij onze klanten en in het winkelcentrum of de supermarkt die je bezoekt. Was vaak je handen, hoest en nies in je ellenboog en houdt een afstand van minimaal 1,5 meter. Gebruik mondkapjes en vermijd drukke plaatsen. Voel je je ziek? Neem dan contact op met EG Personeelsdiensten voor een coronasneltest! Wij kunnen quarantaineplaatsen regelen bij positieve testen. Zo komen we van het virus af.

Houdt in bijzondere omstandigheden goed contact met je coördinator. Moet je terug naar je thuisland voor familieomstandigheden of voor vakantie? Kijk dan naar de richtlijnen en regels op de EG Personeelsdiensten website. Volg deze regels, zodat we allemaal gezond blijven.

De vaccinaties zijn in maart 2021 van start gegaan. De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen om te beginnen met ouderen en het verplegend personeel in de ziekenhuizen. In de komende periode kan iedereen gevaccineerd worden. Voor flexwerkers uit andere landen, die in Nederland wonen en werken, is de ABU in contact met de overheid om een richtlijn te regelen hoe deze groep mensen in Nederland gevaccineerd kan worden. Wij zullen je zo spoedig mogelijk informeren over de uitkomsten van dit overleg. 

Samen kunnen we het redden in deze "Andere Tijden". Heb je vragen of zijn er situaties onduidelijk? Neem dan contact op met de coördinator en vraag om hulp. Wij zijn beschikbaar om je te helpen!