Tips in Nederland

Ben jij op zoek naar een leuk uitje, dagje weg of andere tips voor vrijetijdsbesteding in Nederland?
In deze rubriek delen wij onze hotspots in Nederland.

 

Ontdek de Waddeneilanden
Op deze eilanden kan je genieten van de zalige zeelucht, het uitwaaien tijdens een strandwandeling en het continu veranderende landschap. Het wordt dan ook vaak gezien als het mooiste natuurgebied van Nederland! Maar welk eiland moet je nu écht bezoeken? Er zijn in totaal 8 Waddeneilanden. Hier zijn er echter maar 5 van bewoond, namelijk: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Texel is het bekendste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Het is het grootste eiland van de vijf, met een landoppervlakte van zo’n 162 km². Het eiland is 20 km lang en 8 km breed en ligt op zo’n 20 minuten varen van Den Helder.
Op het eiland wonen zo’n 13.500 mensen, verdeeld over 7 dorpen.
Verrassend genoeg wonen er ongeveer evenveel schapen op het eiland als mensen, daarom zijn er heel wat schapenboerderijen te vinden.
Daarnaast wonen er ook nog talloze vogels (300 verschillende soorten), waardoor het internationaal bekend staat als het vogeleiland.

Archeon
Stap in de oudste geschiedenis van Nederland en ontdek hoe het vroeger echt was. Zwerf door de prehistorie! Kom héél dicht bij de Romeinen! Duik in de middeleeuwen!
Het museumpark staat vol met de mooiste reconstructies van gebouwen en huisraad, op basis van archeologie. En… ontdek in Archeologiehuis Zuid-Holland de echte vondsten. Ook erg leuk met kinderen!

Zeeland
Een walhalla voor watersporters en natuurliefhebbers, maar ook voor zonliefhebbers of Bourgondiërs. Hier heb je werkelijk alles! Laat de monumentale pracht van de Zeeuwse steden je doen verwonderen en de unieke winkels je doen verbazen. Snuif de geur van de zee in je op en kom hier helemaal tot rust.

Wat te doen aan de Zeeuwse kuststreek?

Hardlopen

Paardrijden

Kiten/waterskiën/surfen

Fietsen/Mountainbiken

Wandelen

Golfen

Dierentuin in Nederland
Een van de meest populaire dierentuinen in Nederland is Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar in 2020 een baby-panda is geboren. Niet ver daar vandaan ligt de bekende dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem.
Een heerlijk park met aapjes is de Apenheul. Deze vrolijke dieren vind je ook in vele andere dierentuinen. Ga bijvoorbeeld naar Dierenpark Amersfoort of Gaia Zoo, of Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.