Medewerkers motiveren en stimuleren

Onze medewerkers willen beter presteren bij jou op de werkvloer!

Mensen komen en gaan. Dat is een realiteit, maar dit kost jouw organisatie ook veel geld. Het vergroten van de betrokkenheid van jouw medewerkers is daarom een slimme zet. Dit geldt natuurlijk ook voor de uitzendkrachten van EG Personeel! Betrokken medewerkers leveren veel voordelen op. Maar hoe doet u dat ‘medewerkers betrekken en motiveren’ precies? Wij hebben een aantal tips.

  • Zorg voor een warm welkom voor de uitzendkrachten die voor het eerst op jouw bedrijf zijn. Met een persoonlijke toelichting van de bedrijfsactiviteiten en spelregels binnen het bedrijf slaat u twee vliegen in één klap. De nieuwe medewerker weet zo wie u bent en wat de bedrijfsdoelstellingen zijn. Hij kent nu zijn aanspreekpunt en er is duidelijk gemaakt wat van hem of haar wordt verwacht.
  • Zorg voor een energieke omgeving. Wie past op welke werkplek? Zet mensen in hun kracht en sterkte. Laat hen dingen doen die ze graag willen doen of waar ze goed in zijn. Vraag naar ideeën en inbreng over het werk. Zo voelen ze zich gewaardeerd en gehoord.
  • Balans is belangrijk. Bied daarom naast het werk ook voldoende ruimte voor plezier. Hiermee stimuleert u ook gelijk teamwork. Niet geheel onbelangrijk, want samen komt u écht veel verder! Organiseer bijvoorbeeld een gezamenlijke lunch, vrijdagmiddagborrel, teamuitje of een gezellige activiteit voor de feestdagen om de band tussen medewerkers te versterken. Een beetje interesse in jouw medewerkers hoort bij goed ondernemerschap!
  • Vier successen! Betrek de mensen bij het succes van de organisatie. Geef informatie over voortgangen van lopende acties of projecten en vertel ook als een opdracht succesvol is afgerond. Iedereen wordt vrolijk van een mooi compliment!