Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

 
Wil jij jezelf ook verder ontwikkelen?

Ga je voor het eerst in Nederland werken of ben je hier al een tijdje aan het werk en wil je je verder ontwikkelen? In dit artikel staan een aantal cursussen die je kunt volgen om je communicatie of werk skills te verbeteren.

 

Cursus Nederlands

Wil jij Nederlands leren of je Nederlands verbeteren? Misschien is deze cursus dan iets voor jou!
Deze cursus is voor mensen die 18 jaar of ouder zijn, een paspoort hebben van hun land van herkomst en die wonen en werken in Westland. De cursus is één avond per week. Je kunt zelf kiezen of je deze op maandag- of donderdagavond wilt volgen van 18:45 tot 21:15 uur.
Je volgt deze cursus samen met een groep, allemaal met hetzelfde taalniveau als jou.

Er zijn drie groepen:

  • Van niveau 0 tot A1
  • Niveau A1 - A2
  • Niveau A2 - B1 (2 shifts: dag en avond)

De cursus kost 30 euro in totaal, plus lesmateriaal van ongeveer 50 euro. De lessen vinden plaats in het World Horti Center in Naaldwijk.

Hoe leuk en handig is het dat je daarna met je Nederlandse collega’s gesprekken kunt voeren? Misschien kun je wel teamleider of assistent manager worden omdat je Nederlands spreekt en in beide talen kunt communiceren!

 

Heftruck Basis Cursus

Een heftruck cursus is aan te raden voor iedereen die een heftruck bestuurt of wil gaan besturen. Om een heftruck te mogen rijden, moet je aan kunnen tonen dat de bestuurder hiertoe bevoegd is.

De heftruck basiscursus is een eendaagse cursus waarin alle eisen (eisen uit de Arbowet) aan bod komen. De Arbowet stelt namelijk dat alle voertuigen, machines en andere hulpmiddelen veilig en capabel bediend moeten worden. Tijdens deze ééndaagse cursusdag word je zowel theoretisch als praktisch opgeleid tot heftruck chauffeur.
Kosten tussen de € 175,- en € 250,-.

Goed om te weten: Veel heftruckcursussen zijn ook beschikbaar in het Pools, Roemeens, Engels en Turks!

 

Spuitlicentie 1 – Uitvoeren

Deze licentie is van toepassing als je in de Glastuinbouw werkt.

De Spuitlicentie Uitvoeren (licentie 1) is de eerste licentie die werknemers nodig hebben om beroepsmatig te werken met gewasbeschermingsmiddelen. Tijdens de training leer je de basisprincipes van gewasbescherming. Hierbij wordt aandacht besteed aan veiligheid, effectieve bestrijding en aandacht voor het milieu.

Deze cursus bestaat uit 6 dagdelen (3 lesdagen) en een examen, en kost € 640,-.
Voor deze cursus kun je echter het Nederlandse STAP-budget aanvragen, waardoor je deze cursus GRATIS kunt volgen!

Werknemers en werkzoekenden in Nederland kunnen een STAP-budget aanvragen tot € 1.000,- per jaar voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Dit is een subsidie die je alleen kunt gebruiken voor een opleiding, cursus of persoonlijke scholing.

Om deze subsidie aan te vragen, moet je kunnen aantonen dat je een cursus of opleiding gaat volgen. Daarom is het belangrijk dat je van het opleidingscentrum een inschrijvingsbewijs en studentennummer ontvangt.

Belangrijk om te weten:

  • Je kunt de STAP subsidie maar één keer per jaar aanvragen
  • Een bewijs van inschrijving voor een cursus of opleiding is nog geen officiële inschrijving
  • Wees goed voorbereid