Werken in de logistiek

Adam is sinds 2 maanden werkzaam voor House of Work en werkt als orderpicker en trainer in de logistiek. Maak kennis met Adam en zijn ervaringen met werken in de logistiek!

“Mijn naam is Adam, ik kom uit Slowakije en heb daar 2 jaar gewerkt als administratief medewerker. Het was altijd mijn droom om met mijn vriendin naar Nederland te verhuizen en hier te werken, en die droom is 2 maanden geleden eindelijk uitgekomen toen we via House of Work bij Nippon Express in Rotterdam zijn gaan werken. We wonen samen met een andere vriend van ons in een hotel aan de Nederlandse kust. Het is een uur rijden naar ons werk, maar het is het waard want we werken heel graag bij Nippon.”
 

Wat ontzettend goed om te horen! Waarom was wonen en werken specifiek in Nederland jullie droom? Waren jullie hier al eens eerder geweest?

“We zijn in juli van dit jaar voor het eerst in Nederland geweest voor een vakantie en waren op slag verliefd op het land. Nog geen 3 weken na thuiskomst in Slowakije zijn we vol spanning en veel enthousiasme in mijn auto gestapt om terug te gaan. Deze keer niet voor vakantie, maar voor werk. Dus ik moet zeggen dat mijn eerste ervaring met wonen en werken hier via House of Work is.”


Wat een mooi verhaal! En hoe vind je het tot nu toe in Nederland?

“Het is heel anders dan mijn thuisland. Ik mis veel dingen zoals de bergen, de koude ochtenden en nog veel meer, maar Nederland is een compleet ander land en heeft ons ook veel spannende, mooie en nieuwe dingen te bieden! Het is bijvoorbeeld geweldig om de zee op 20 minuten van mijn huis te hebben en om boten en schepen vanuit mijn raam te kunnen zien. Het wegennet hier is een wonder en de goede wegen en snelwegen maken het heel gemakkelijk en handig om overal snel naartoe te rijden. Maar het belangrijkste is dat de mensen die ik hier tot nu toe ontmoet heb allemaal erg aardig zijn en altijd bereid om te helpen.”
 

En wat doe je precies bij Nippon Expres?

“Bij Nippon ben ik verantwoordelijk voor de orderpicken. Tenminste, dat was ik toen ik er begon te werken. Nu ben ik ook trainer en in opleiding om andere werkzaamheden uit te gaan voeren.”


Bevallen deze werkzaamheden je?

“Het klinkt misschien raar, maar voor mij is orderpicken een soort ontspannende bezigheid en het doet me denken aan het spelletje Tetris van vroeger. Als trainer leer ik steeds nieuwe mensen kennen en laat ik ze dit geweldige bedrijf zien.

De tijd vliegt als ik hier werk, omdat je je nooit verveelt, maar ook omdat er niet te hard gepusht wordt om bepaalde doelen of aantallen te halen. Ik moet zeggen dat de sfeer hier heel ontspannen is. Ik heb ook een geweldige voorman die ik hier graag even een shout out wil geven: Tim je bent geweldig!”


Wat zijn de voordelen van het werken bij Nippon (via House of Work)?

“Nou ik kan je niet echt voordelen vertellen, omdat ik het niet met iets anders kan vergelijken aangezien dit mijn eerste baan in Nederland is. Maar ik heb het wel aan veel mensen gevraagd die ik in Nederland en bij Nippon heb ontmoet, en ze waren het er allemaal over eens dat werken bij Nippon een van hun meest favoriete banen is die ze in Nederland hebben gehad. Wat House of Work betreft, is het echt geweldig om een toegewijde Job Coach te hebben waar ik op kan vertrouwen. De mijne is Constantin en ik kan hem alle vragen stellen en hij zal mij en mijn vrienden altijd helpen.”

Wat vind je van werken in de logistiek?

“Voor mij is het heel interessant. Ik ben nog nieuw in de logistiek en leer nog veel, maar tot nu toe moet ik zeggen dat het een zeer complex gebied is waarin ik graag wil groeien en nog veel meer over wil leren.”
 

Zijn er nog andere dingen die je wilt toevoegen of die je kwijt wilt in dit interview? Bijvoorbeeld wat je leuk of minder leuk vindt? Over je werk of ervaringen in Nederland?

“Nederland is geweldig omdat vrijwel iedereen hier Engels spreekt, een taal die we allemaal op school of via films hebben geleerd en op zijn minst een beetje kunnen begrijpen. Werken bij Nippon is geweldig vanwege de relaxte sfeer. Je hebt hier ook veel verschillende functies, dus iedereen kan hier wel iets vinden om te doen wat hij of zij leuk vindt. Maar ik moet ook mijn collega's noemen die geweldig zijn om mee samen te werken. Ze zijn allemaal bereid om te helpen, maar ook leuk om mee te praten in je vrije tijd. House of Work is tot nu toe erg goed voor mij geweest: we worden iedere week op tijd betaald en we krijgen hulp als we die nodig hebben, vooral in kritieke situaties wordt er snel gehandeld en een oplossing gezocht. Het enige probleem was de accommodatie, omdat we met z'n drieën zijn en we verschillende eisen hebben voor een woning waaraan moeilijk te voldoen is. Ik begrijp daarom dat het moeilijk kan zijn om een woning te vinden die dichter bij het werk ligt, maar ik heb vertrouwen in dit uitzendbureau!”

 

Hartelijk bedankt voor dit interview Adam! Bedankt dat jij jouw verhaal en ervaringen met ons wilde delen.
Wij wensen je in ieder geval een hele fijne tijd hier in Nederland en danken jou voor je dagelijkse motivatie en inzet voor ons bedrijf.
Ga zo door!

------

Heb jij vrienden, familie of kennissen die het ook leuk zouden vinden om in de logistiek te werken? Meld ze dan bij ons aan!