Flexkrachten uit Oekraïne

Sinds de uitbraak van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is House of Work betrokken bij de opvang van deze groep vluchtelingen. En sinds zij onder bepaalde voorwaarden mogen werken, hebben wij ook werk aangeboden en naar volle tevredenheid medewerkers geplaatst bij verschillende opdrachtgevers.

De stroom vluchtelingen neemt helaas nog steeds toe. Daar waar wij kunnen, zullen wij klaar staan om te helpen, onder andere door middel van het bieden van zekerheid op het gebied van huisvesting en arbeid. Hieronder een verhaal geschreven door een dame uit Oekraïne die voor ons werkzaam is en haar verhaal en ervaringen met ons deelt.

 

"Mijn naam is Alina Pylypenko en ik ben 26 jaar oud. Ik ben 1 jaar geleden vanuit Konotop Oekraïne gevlucht. Konotop ligt in de provincie Chernigov en op 100 km afstand van de Russische grens.

Voor de oorlog werkte ik in als service coördinator bij een telecombedrijf. Ik woonde in Oekraïne met mijn familie, een gezin van 4. Mijn broertje, zus en moeder. Mijn broertje is 4 jaar oud. Mijn oudere zus werkt als hondengeleider en traint nu honden voor het leger. Zij is dienstplichtig en kan Oekraïne momenteel niet verlaten. Mijn zus heeft ook een gezin met kinderen. Mijn moeder werkte voor de oorlog op een kleuterschool, maar er is nu - door de constante dreigingen voor bombardementen - geen werk. Er is in Konotop niets meer om voor te leven, en daardoor heb ik besloten om naar Nederland te vertrekken om mijn familie financieel te helpen deze moeilijke tijd door te komen.

Via mijn vrienden heb ik een telefoonnummer ontvangen van een Oekraïense coördinator en zo ben ik bij House of Work terecht gekomen. Momenteel werk ik bij OK Plant in Naaldwijk in de orchideeën. Ik woon direct naast mijn werk en heb het hier erg naar mijn zin. Ik hoop natuurlijk dat de oorlog snel stopt zodat ik terug kan naar mijn familie in Oekraïne en we mijn land weer kunnen opbouwen. 

Groetjes,

Alina Pylypenko."