Feestelijke avonturen in Zuid-Holland en omgeving Roosendaal

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de feestdagen naderen snel. Het is de tijd van het jaar waarin we gezelligheid en warmte opzoeken. Gelukkig biedt de regio Zuid-Holland en de omgeving Roosendaal tal van feestelijke activiteiten om van deze speciale tijd te genieten. Of je nu op zoek bent naar kerstmarkten, schaatsbanen, of pop-up evenementen, hier zijn enkele leuke uitjes voor november en december 2023.

 

Kerstmarkt in Dordrecht

De Kerstmarkt in Dordrecht, gehouden van 16 tot 18 december 2023, is een van de grootste kerstmarkten in Nederland. De historische binnenstad wordt omgetoverd tot een magisch winterwonderland met honderden kraampjes, kerstmuziek en smakelijke lekkernijen. Een uitstekende gelegenheid om in de kerstsfeer te komen en cadeau-ideeën op te doen.
[Meer informatie]
 

Winterland Breda

Winterland Breda, dat loopt van 25 november 2023 tot 8 januari 2024, biedt een betoverende winterervaring in de buurt van Roosendaal. Hier vind je een ijsbaan, kerstmarkt, attracties en optredens. Een ideaal uitje voor het hele gezin om te genieten van de festiviteiten.
[Meer informatie]
 

Lichtjesavond Delft

Lichtjesavond is een betoverende avond waarop de hele stad Delft is versierd met duizenden twinkelingen, waardoor de historische gebouwen, grachten en kasseistraten veranderen in een adembenemende weergave van stralende schoonheid. Dit betoverende evenement is een geliefde traditie die het feestseizoen inluidt met warmte en charme. Dit evenement vindt plaats op 12 december. Het middelpunt van Lichtjesavond is de grootschalige verlichting van de kerstboom in het hart van de stad. Deze ceremonie brengt een collectief gevoel van verwondering bij zowel inwoners als bezoekers. Lichtjesavond is een gratis evenement en er zijn geen kaartjes vereist.
[Meer informatie]
 

IJsbaan Rotterdam

Voor de schaatsliefhebbers is de ijsbaan in Rotterdam, open van november tot januari, een geweldige plek om de winter te vieren. Gelegen in het hart van de stad, biedt het een prachtige setting voor teambuildingactiviteiten of gewoon plezier op het ijs.
[Meer informatie]
 

Gouda bij Kaarslicht

Gouda staat bekend om zijn kaas, maar tijdens Gouda bij Kaarslicht op 16 december 2023, wordt de stad verlicht door duizenden kaarsen. De markt is het decor voor kerstkoren en kerstconcerten, en de sfeer is ronduit magisch. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.
[Meer informatie]
 

Kerstcircus Ahoy

Het Kerstcircus Ahoy, dat plaatsvindt van 21 december 2023 tot 8 januari 2024, brengt traditioneel circusvermaak naar Rotterdam. Met adembenemende acts en entertainment voor alle leeftijden, is dit evenement een feestelijke traditie die niet gemist mag worden.
[Meer informatie]
 

Pop-up Winterland Den Haag

In Den Haag, van 7 tot en met 23 december 2023, kun je genieten van het Pop-up Winterland Den Haag. Het biedt een sfeervolle wintermarkt met kraampjes, een ijsbaan en allerlei entertainment. Een geweldige plek om de winterse gezelligheid te ervaren.
[Meer informatie]
 

Rotterdam Winterfestival

Het Rotterdam Winterfestival, dat gedurende november en december plaatsvindt (data variëren), is een viering van de winterse gezelligheid. In het hart van Rotterdam kun je genieten van een uitgebreide kerstmarkt, een sfeervolle schaatsbaan, heerlijk eten van foodtrucks, livemuziekoptredens en nog veel meer. Dit festival brengt de magie van de feestdagen tot leven in de bruisende stad Rotterdam.
[Meer informatie]
 

Schaatsbaan op de Grote Markt (Breda, Noord-Brabant)

Voor diegenen in de omgeving van Roosendaal die op zoek zijn naar een gezellige en sfeervolle plek om te schaatsen, moet je zeker de schaatsbaan op de Grote Markt in Breda bezoeken. Gedurende november en december (data variëren), kun je genieten van het plezier van schaatsen op een prachtige buitenbaan, omringd door betoverende kerstversieringen en gezellige eetkraampjes. Een perfecte gelegenheid voor winterpret met vrienden en familie.
[Meer informatie]
 

Kerstconcert in de Laurenskerk (Rotterdam, Zuid-Holland)

Op 23 december 2023, kun je de prachtige kerstsfeer ervaren in de historische Laurenskerk in Rotterdam. De kerk komt tot leven met een betoverend kerstconcert, compleet met live muziek en koren. Dit is een unieke gelegenheid om jezelf onder te dompelen in de spirit van de feestdagen en te genieten van de prachtige klanken van het seizoen.
[Meer informatie]
 

Kerstconcerten en -voorstellingen

Veel theaters in de regio Zuid-Holland en Roosendaal organiseren speciale kerstconcerten en -voorstellingen. Bezoek de websites van lokale theaters voor de meest recente informatie en om kaartjes te kopen voor deze betoverende evenementen.

Met deze feestelijke activiteiten in de buurt, is het gemakkelijk om in de kerststemming te komen en quality time door te brengen met je familieleden, collega's en dierbaren. Veel plezier en fijne feestdagen!

 

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en openingstijden controleert voordat je besluit te gaan, omdat sommige evenementen afhankelijk zijn van weersomstandigheden of op basis van kaartverkoop.