De Verhalen van Onze Uitzendkrachten

Onze uitzendkrachten vormen het kloppende hart van onze organisatie en zijn de drijvende kracht achter de successen van onze gewaardeerde klanten. Elk van hen heeft een eigen reden gehad om de stap te zetten en in Nederland bij ons te komen werken. In deze reeks interviews delen onze medewerkers hun ervaringen, motivatie, dromen en prestaties tijdens hun tijd bij ons. Maak kennis met onze uitzendkrachten en ontdek de unieke verhalen.

 

In deze editie: Marius, Mirela & Simona

Marius, Mirela en Simona zijn 3 jaar werkzaam geweest bij House of Work. In dit interview delen zij hun ervaringen en verhalen over hun tijd bij ons bedrijf en het leven in Nederland.

(v.l.n.r. Simona, Marius & Mirela)

 
Waarom wilden jullie destijds in Nederland komen werken?

We hebben de stap naar Nederland gezet op aanraden van andere uitzendkrachten die al werkten bij House of Work. Drie jaar geleden kwamen we hier met het doel om geld te verdienen voor een eigen huis in Roemenië, en deze droom hebben we inmiddels waargemaakt: We hebben een huis in Roemenië!

In het begin kwamen we (Marius en Mirela) samen naar Nederland om hier te werken, terwijl onze dochter in Roemenië bleef. Zij was nog te jong om in Nederland te mogen werken. Gelukkig kon zij later ook naar Nederland komen om bij ons te zijn en bij House of Work te werken. Simona is erg blij met deze mogelijkheid en heeft zelfs recentelijk een loonsverhoging gekregen. Het is haar droom om straks in Roemenië een opleiding tot nagelstyliste te gaan volgen.

 

Wat waren de uitdagingen en positieve aspecten?

We vonden het niet moeilijk om te wennen aan het leven in Nederland als gezin. Je bent samen, en dan is het al snel goed. Het werk bij House of Work was ook niet moeilijk of zwaar, het is eigenlijk gewoon normaal werk. We zijn ook tevreden over de mensen met wie we samenwoonden in het huis van House of Work waarin we woonden. Een goede sfeer met huisgenoten is belangrijk, en dit is ook medebepalend voor een positieve ervaring.

Ondanks de afstand konden we ook makkelijk in contact blijven met de familie in Roemenië door regelmatig met hen te videobellen. Dit maakte het missen van de familieleden die in Roemenië bleven makkelijk.

 

Hoe was jullie ervaring met House of Work?

Tijdens onze tijd bij House of Work hebben we geen problemen ondervonden. We werden altijd goed ondersteund bij bijvoorbeeld huisvesting en andere zaken. We zijn ook erg dankbaar voor de inspanningen van onze Job Coach Constantin. Hij spreekt sowieso onze taal, dus dat maakte het altijd makkelijk met hem communiceren, en daarnaast was hij vanaf het begin van onze tijd bij House of Work betrokken. Hij was onze Job Coach ook bij andere klanten van House of Work. Dat maakte het ook vertrouwd om met hem te werken.

 

Hoe brachten jullie je vrije tijd door in Nederland?

En wat zouden jullie aanbevelen aan anderen? Na het werk gingen we vaak wandelen, barbecueën (bij mooi weer) en hebben we een paar steden bezocht, zoals Amsterdam en Rotterdam. Vooral wandelen was een van onze favoriete bezigheden na het werk. We gingen dan naar het park of het strand. We hebben zelf namelijk geen auto, dus het is fijn dat deze plekken allemaal in de buurt zijn van het huis waarin je woont.

Het was onze wens om ooit ook nog eens de tulpenvelden in Nederland te bezoeken. Dit is helaas niet meer gelukt, maar dit zouden we zeker nog eens willen doen als we terugkomen! Daarnaast zijn de Nederlandse kassen met bloemen, planten en groenten heel fascinerend. Je kunt hier echt van dichtbij zien hoe deze groeien en bloeien. Het is dus echt bijzonder als je hier kunt werken. Zoiets hebben we ook niet in Roemenië.

 

Zouden jullie dit werk aanbevelen aan anderen?

We zouden House of Work zeker aanraden als uitzendbureau vanwege onze positieve ervaringen. Vooral de mogelijkheid om hier een volledige werkweek (40 uur) te kunnen werken, is heel fijn. We hadden namelijk gehoord van kennissen dat dat niet bij ieder uitzendbureau mogelijk is, maar bij House of Work kan dat gelukkig wel. Bovendien is Nederland een heel veilig land en hebben wij ons hier altijd veilig gevoeld.

 

Namens House of Work bedanken wij nogmaals Marius, Mirela en Simona voor dit interview. Wij wensen jullie heel veel geluk en succes in Roemenië! Wij hopen jullie in de toekomst zeker nog eens terug te zien.