Ervaringen met DuoLingo

Ben jij al gestart met het leren van een nieuwe taal? Met de app Duolingo kun jij namelijk volledig gratis een taal leren. Inmiddels zijn er al een aantal medewerkers gestart met DuoLingo en wij delen daarom enkele bevindingen. 

 

Ervaringen:

"DuoLingo is een hele leuke manier om gratis een nieuwe taal te leren. De oefeningen zijn erg afwisselend. Soms moet je afbeeldingen benoemen of de juiste afbeelding aanklikken bij een woord dat je hoort, je moet woorden of zinnen uitspreken en soms moet je een volwaardige zin schrijven. Je hoeft dus niet echt hard te studeren, maar je leert op een hele leuke manier."

"Het is een leuke gratis app om basiskennis van een vreemde taal op te doen, maar je moet er niet vanuit gaan dat je na een level de taal vloeiend spreekt. De app geeft je goede basiskennis, maar uiteindelijk leer je een taal pas echt goed beheersen als je de taal in de praktijk gaat toepassen en gesprekken voert met anderen."

"Ik geef het 5 sterren! Het is leuk en ze bouwen goed op. De app begint makkelijk en wordt langzaam moeilijker. Ook wordt je door de verschillende spellen steeds uitgedaagd om verder te gaan."


Zoek jij nog een leuke manier om een nieuwe taal te leren? Of zoek je nog een hobby? Download dan Duolingo en leer een taal!


Wat is Duolingo?
Duolingo is het populairste online platform om talen te leren en de meest gedownloade educatieve app ter wereld (met meer dan 300 miljoen gebruikers)! Deze app maakt het leren van (nieuwe) talen leuk en toegankelijk, en omdat het volledig gratis te gebruiken is, is het mogelijk voor iedereen!

Hoe werkt het?
De app werkt met verschillende soorten lessen, levels en 'werelden'. Door het spelen van verschillende spellen, ontgrendel je telkens nieuwe niveaus, op deze manier leer jij spelenderwijs een nieuwe taal. De app is ontwikkeld met een slimme technologie waardoor de spellen continu worden afgestemd op jouw ontwikkeling, zo leer jij altijd precies op het juiste niveau.

Welke talen kun je leren?
Via Duolingo kun je meer dan 30 verschillende talen leren, waaronder Nederlands, Engels, Pools en Roemeens.

Hoeveel kost Duolingo?
Op Duolingo kun je volledig gratis talen leren.
Per dag krijg je 5 hartjes (levens). Als je een fout maakt in een van de spellen, gaat er een van jouw hartjes weg. Heb je 5 fouten gemaakt? Dan ben je af en wordt de app voor 24 uur geblokkeerd.

Wil je onbeperkt de app blijven gebruiken? Dan kun je ook Duolingo Plus aanschaffen. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot alle lessen, krijg je oneindige hartjes (levens) en zie je geen advertenties. De kosten hiervoor zijn €7,33 per maand.

Kost het veel tijd om een taal te leren?
Nee, en dat is juist het leuke aan Duolingo! Eén spel van Duolingo duurt gemiddeld 3 minuten.
Verschillende onderzoeken tonen aan dat onze hersenen sneller informatie opnemen en nieuwe kennis opslaan wanneer we spellen spelen of kijken naar een film/verhaal. 
Duolingo zegt zelf dat als je 15 minuten per dag de app speelt, je het snelst een nieuwe taal leert.

 

Bezoek de website

Download Duolingo in App Store

Download Duolingo bij Google Play